Mijn naam is Tatiana Moseman en ik kom uit Haarlem.

Ik ben al enkele jaren actief in de paardensport zowel als sport, hobbymatig en als werk. Met mijn paarden heb ik dressuur wedstrijden gereden tot het Z-dressuur. Door het vele wedstrijdrijden en lessen wilde ik mijzelf steeds meer verdiepen in hoe ik mijn paard zelf zou kunnen verbeteren, deze ambitie heb ik de laatste jaren dan ook gevolgd.

In 2014 ben ik afgestudeerd als Instructrice met Sportcertificaat, richting Dressuur, aan het NHB Deurne. Tijdens en na mijn studie heb ik op verschillende stallen gewerkt, zoals “ Van Olst Horses’’& “Manege Spaarnwoude”.

(Voor uitgebreidere informatie over mijn werkervaring verwijs ik jullie graag naar de Opleiding-pagina)

Op deze stallen was ik werkzaam als Instructrice, Ruiter en Groom. Ik heb hierdoor veel kunnen leren over het trainen van paarden en het paardenwelzijn, dit neem ik nog elke dag mee in mijn kijk op het paard.

Wat vooral naar voren kwam was de aandacht voor de juiste verhoudingen en balans van het paard, dit alles om het paard optimaal te laten presteren.

 

Ik merkte dat ik na mijn opleiding te NHB Deurne alsnog niet over de volledige informatie beschikte als ik lessen gaf, uiteindelijk moet het totaal-plaatje in orde zijn.

Dat is de reden dat ik mijn kennis verder ben gaan uitbreiden en in 2019 de opleiding Paarden Sport Massage ben begonnen aan Bartels Horse & Health Instituut*. In oktober 2020 heb ik de opleiding afgerond en sindsdien mag ik mijzelf een gecertificeerde Paarden Sport Masseur noemen.

Momenteel begeleid ik met veel enthousiasme diverse ruiters als instructrice. Door mijn kennis van de afgelopen jaren te combineren met mijn opleidingen ‘Instructrice en Masseur’ denk ik dat wat ik aan een combinatie aanbied, steeds completer wordt en de kwaliteit van paard en ruiter verder vooruit gaat.

Daarnaast doe ik ook consulten gebaseerd op enkel sportmassage, hierbij analyseer ik het paard en ga ik op zoek naar hoe ik het paard en zijn prestaties kan verbeteren of blessures kan behandelen, danwel voorkomen.

Ook in de toekomst zal ik mijzelf blijven ontwikkelen om steeds meer kennis te kunnen delen en paardeneigenaren te kunnen begeleiden.

* Deze opleiding is aangesloten bij het kwaliteitsregister   www.PaardenmassageNederland.nl